Biologische landbouw
met zorg

Een plek waar we met zorg voor elkaar en de omgeving leven en werken op het ritme van de biologische landbouw.

Stichting De vier schepel

Stichting De Vier Schepel is de drager van de visie en de missie van biologisch landbouwbedrijf De Grote Wiede in Hulshorst.

Landbouw

De Grote Wiede bedrijft biologische landbouw en creëert een economie die de wetten van de natuur respecteert en de aarde voedt, tevens wordt er gewerkt aan een verzorgd en gastvrij boerenlandschap met een grote biodiversiteit.

Organisatie

We bieden kansen voor ontwikkeling via stages en werk in landbouw met zorg en woonzorg.

Webwinkel

De producten afkomstig van de boerderij zijn te koop in onze webwinkel. Zoals eitjes, groentepakketten, losse groenten, vlees van onze koeien en aanmaakhoutjes.

Zorg voor elkaar

De Grote Wiede biedt een omgeving waar we erkennen en eraan bijdragen dat alles; bodem, plant, dier, mens; zichtbaar of onzichtbaar samenhangt, van betekenis is, een ontwikkelingsbehoefte een toegevoegde waarde heeft.

Het is een plek waar iedereen zichzelf is en waar we met zorg voor elkaar en de omgeving leven en werken op het ritme van de biologische landbouw.

De Grote Wiede biedt woon-werkplekken en dagbesteding aan mensen met een (langdurige) zorgvraag in de sectoren verstandelijke gehandicaptenzorg , WMO en/of GGZ 1.

Stichting

De vier schepel

Stichting De Vier Schepel is de drager van de visie en de missie van biologisch landbouwbedrijf De Grote Wiede in Hulshorst. Daarnaast koopt de stichting de 24-uurszorg en de dagbesteding in bij De Grote Wiede. Zorgboerderij De Grote Wiede is verantwoordelijk voor de algehele bedrijfsvoering en de levering van de zorg.

De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen de kaders van de visie en missie. Er zijn korte communicatielijnen en de overhead is minimaal. Op het erf van De Grote Wiede houdt de stichting kantoor. De Grote Wiede Gids en de stichtingsstatuten liggen hier ter inzage.

Ontmoeting

Op de boerderij wordt niets gemanipuleerd of op enigerlei wijze kunstmatig beïnvloed.
Die eigenheid van een plant of dier kan alleen tot verschijning komen als zij ook in haar samenhang wordt gezien.
Biodiversiteit die wordt toegepast is ondersteunend aan de aarde in haar herstellend vermogen en de aarde raakt op deze wijze niet uitgeput.
Een belangrijke essentie is de bodemvruchtbaarheid; deze vruchtbaarheid komt tot stand in de ontmoeting tussen het levende en het minerale in de bodem en het in balans zijn van de interactie tussen beiden.

De Grote Wiede

Biologische landbouw

De Grote Wiede bedrijft biologische landbouw en creëert een economie die de wetten van de natuur respecteert en de aarde voedt.
Naast het dierwaardig houden van Landbouw dieren en de productie van biologische voeding, wordt er gewerkt aan een verzorgd en gastvrij boerenlandschap met een grote biodiversiteit. Alles in deze natuurlijke omgeving werkt in symbiose en de Grote Wiede respecteert dat.
In deze omgeving verzorgen we met elkaar de natuurlijke cyclus en hebben we oog voor wat hierbinnen beweegt.

Dit vormt de basis voor het bieden van een ritme in het wonen op de Grote Wiede en een ontwikkelingsgericht aanbod in dagbesteding.

Webwinkel

De producten afkomstig van de boerderij zijn te koop in onze webwinkel. Zoals eitjes, groentepakketten, losse groenten, vlees van onze koeien en aanmaakhoutjes.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen op de boerderij.