Biologische

Landbouw

De Grote Wiede bedrijft biologische landbouw en creëert een economie die de wetten van de natuur respecteert en de aarde voedt, tevens wordt er gewerkt aan een verzorgd en gastvrij boerenlandschap met een grote biodiversiteit.

Voeding

De landbouw op de Grote Wiede heeft een Skal keurmerk en streeft naar een Demeter keurmerk.
En vandaan komen of hoe deze geproduceerd zijn.

De landbouw is het middel om middels eerbied voor de bodemvruchtbaarheid te werken aan ontwikkeling van mensen vanuit verschillende achtergronden.
De bewoners op de Grote Wiede consumeren zoveel mogelijk bedrijfseigen producten.
Dit draagt bij aan het ervaren van zingeving en past binnen de waarden van positieve gezondheid.

Er is een diversiteit aan werkgebieden, ze zijn op de biologisch dynamische landbouw gebaseerd, ambachtelijk en er is een onderlinge samenhang.

Onze akker

Schenkt zo’n 50 soorten seizoensgroenten te verkrijgen via de webwinkel.

Onze kippen

Krijgen extra veel ruimte, eten bio voer en groen, hebben gezelschap van 6 hanen.

Onze runderen

Zijn van het zeldzame ras Fries Hollands roodbont, blijven in de kudde bij elkaar, zijn minimaal 8 maanden per jaar buiten op kruidenrijk grasland, staan ’s winters op de potstal.

Kruiden- en theemix

hangeplukt uit eigen kruidentuin.

Kwekerij

In de folie- en (op)kweekkassen worden allerlei soorten heesters en coniferen gekweekt. Onze hulpboeren maken stekken van groenblijvende heesters, zorgen voor een goede opkweek en winteropslag, verzorgen stekgoed en kweken tuinplanten op het containerveld.

Werkplaats

De werkplaats biedt voor de hulpboeren een werkplek voor verschillende werkzaamheden waaronder het proces van pallet uit elkaar halen tot het hakken van aanmaakhout, handgemaakte schalen en keukengerei, onderhoud van gereedschap en materialen.

Aanmaakhout

Zak van ruim 5kg, gemaakt van pallets van ondernemers uit de omgeving, volledig met de hand verzorgd.

Kruidenzalf

Van in de ochtend geoogste kruiden met biologische bijenwas.

Kaarsen

Van koolzaadwas

Handgemaakte schalen 

Van vers hout gesneden met de hand van eigen bomen

Overig

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.